Tampere

Ilmoittautuminen

Kerhoon on hyvä ilmoittautua etukäteen, jotta osaamme varautua. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä iltana.

Mahdolliset peruutukset sähköpostilla hannele.selin1(at)gmail.com 

Kielipolun Perhekerho 

Kerho kokoontuu kerran kuussa sunnuntaisin klo 16 - 18 Pellervontuvalla, Vammaisjärjestöt, Pellervonkatu 9, Tampere. 

Kielipolun perhekerhossa voit istahtaa hetkeksi alas, juoda kupin kahvia ja jutella samassa elämäntilanteessa olevien muiden vanhempien kanssa, lasten leikkiessä hoitajien kanssa.

TULEVAT KOKOONTUMISET

 28.8. Sunnuntain kerho peruttu sairastumisen vuoksi
 18.9. Sunnuntai klo 16-18, mukana Mervi Kurvi, kommunikaation ja viittomakielen ohjaaja ja puhevammaisten tulkki. Ilmoittaudu kerhoon Hannelelle p. 045 260 2141
16.10. Sunnuntai Klo 16-18
20.11. Sunnuntai klo 16-18  Kerho peruttu 
11.12. Sunnuntai Perhekerhon pikkujoulut klo 15-17 

Lisätietoja kerhosta: Hannele Selin, 
hannele.selin1(at)gmail.com, puh. 045 260 2141.

Maksuton luentosarja vanhemmille

Järjestäjinä Kielipolku, Autismiyhdistys ja Erilaiset Oppijat.

Luennot toteutetaan etäyhteyksillä, lisätiedot täältä.

Tampereella asuva yläkouluikäinen (12–15v.) nuori, jolla on kehityksellinen kielihäiriö tai epäily siitä! Kiinnostaako sinua liikuntaharrastuksen aloittaminen ja tutustuminen uusiin lajeihin? Aivoliiton Pihalla!-hanke toteuttaa maksuttomia liikuntaryhmiä, joihin olet lämpimästi tervetullut!

Haippi- ryhmät vuonna 2022 Tampereella
Pihalla!-hankkeen pienryhmä toimii nimellä Haippi harrastuksesta iloa ja oppia. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa koulupäivien jälkeen kello 15–17 välillä. Tapaamiskertoja on yhteensä noin kahdeksan, joista jokaisella kerralla tutustumme uuteen lajiin. Kevään 2022 ryhmään ilmoittautuminen on nyt käynnissä ja päättyy 20.2. Toiminta starttaa maaliskuun toisella viikolla tiistaina 8.3. Ryhmä kootaan kasaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Seuraava ryhmä kootaan syksyllä 2022.

Lisää tietoa Aivoliiton sivulla

RevenaKids liikuntaa 4-11 vuotiaille erityislapsille

Maksuton RevenaKids Youtube-kanavan. Kanava pitää sisällään lapsille suunnattua osallistavaa sisältöä Youtube-videoiden välityksellä, kuten liikuntatuokioita ja leikkiä/askartelua. Videoilla esiintyvillä ohjaajilla on vuosien kokemus ja koulutus lasten leirien ohjaamiseen.

· Liikuntatuokiot - tavoitteena ylläpitää lasten fyysistä aktiivisuutta ja kehittää heidän motorisia taitojaan matalalla kynnyksellä.

· Askartelutuokiot - tavoitteena tarjota osallistavaa tekemistä askartelun merkeissä. Askartelutuokiot tuovat vastapainoa liikuntavideoille ja niiden avulla lapset oppivat keskittymään ja tekemään käsillä asioita.

Youtube-Kanavalle pääset tästä

Videoiden lisäksi olemme järjestämässä syksyllä liikunnallista kerhotoimintaa eri-ikäisille lapsille. Kerhotoiminta alkaa keskiviikkona 2.9. ja jatkuu aina joulukuun alkuun asti. Kerhotoimintamme tarkoituksena on auttaa lapsia liikkumaan monipuolisesti, luoda turvallinen tila jokaiselle kerholaiselle sekä lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmässä – eli saada uusia kavereita! 

Ohjaajinamme toimivat erityislasten fysioterapiaan suuntautuneet viimeisen vuoden fysioterapeuttiopiskelijat, jotka osaavat tukea jokaista lasta heidän taito- ja kehitystasonsa mukaisesti. Olemme huomioineet ryhmäjaottelussa myös erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia.

Lentävät leppäkertut, keskiviikko klo 17 – 17.45
4 – 7 –vuotiaat erityistukea tarvitsevat lapset

Ketterät kirahvit, keskiviikko klo 18 – 18.45
8 – 11 –vuotiaat erityistukea tarvitsevat lapset

Hyppelevät heinäsirkat, torstai klo 17 – 17.45
4 – 6 –vuotiaille lapsille

Aika ja paikka:
2.9.-15.12.2020
Klassillinen koulu
Tuomiokirkonkatu 5
33100 Tampere

Syyslukukauden maksu on 140€ (sisältäen syksyn ohjauskerrat). Ilmoittautumiset revenakids@gmail.com.

Olisi mahtavaa, jos voisitte jakaa videoita yhteisönne käyttöön sekä välittää viestiä pian alkavista erityistukea tarvitsevien lasten liikuntakerhoista asiasta kiinnostuneille!

Ystävällisin terveisin, 

Elli / RevenaKids 
Finlaysoninkuja 21 a 5 
33210 Tampere

Instagram: @revenakids
Youtube: revenakids
Facebook: revenakids


Muut yhteisöt ja yhdistykset

Vimmart – yhdenvertaisen taiteen oppilaitos
OmaPolku ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Setlementtiyhdistys Naapuri ry ovat käynnistäneet Tampereella oppilaitoksen erityisryhmien taideopetukseen. Oppilaitos antaa yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta musiikissa, kuvataiteessa ja käsitöissä. Ryhmät on tarkoitettu kouluikäisille lapsille ja nuorille.

Tampereen seudun autismiyhdistys TSAU! ry
toivottaa Kielipolun väkeä tervetulleeksi tapahtumiinsa. 

Pirkanmaan Erilaiset Oppijat ry kokoontuu Pellervontuvalla, Pellervonkatu 9, Tampere joka kuukauden viimeinen torstai klo 18. Kokoontumiset ovat avoimia myös Pirkanmaan kielipolun jäsenille.
Tiedustelut PEOn puheenjohtaja Miia Luhtalampi puh. 044 010 2062 tai peorytre(at)gmail.com. PEO päivystää Tampereella Sampolan kirjaston tietotorilla aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 18-20. Tutustu!

Tampereen kehitysvammaisten tuki ry toimisto ja kerhotilat sijaitsevat osoitteessa Onkiniemenkatu 3 D 33. Tampereen paikallinen yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Kehitysvammaisten Tukiliittoon. Tukiyhdistys järjestää vertaistukitoimintaa ja muuta vuorovaikutusta vahvistavaa toimintaa paikallisten kehitysvammaisten perheiden välillä sekä monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Lisätietoja puh. 03 214 0226.