PUHU VAAN

Puhu Vaan - nuorten aikuisten vertaisryhmä

Suomen Kielipolku SLI ry:n valtakunnallinen vertaisryhmä nuorille aikuisille (18-35v.), joilla on kehityksellinen kielihäiriö (ent. dysfasia ja kielellinen erityisvaikeus). Ryhmässä on tarkoitus jakaa kokemuksia ja ajatuksia elämästä, johon kehityksellinen kielihäiriö vaikuttaa hiukan tai paljon.

Ryhmässä suunnitellaan vertaistapaamisten sisältöä ja ryhmän toimintaa yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmässä järjestetään lähi- ja verkkotapaamisia.

Ryhmässä on 4 vertaisohjaajaa: Viivi, Lotta, Veli-Pekka ja Hanna

Vertaisryhmällä on Facebook- ja WhatsApp-ryhmä:

Facebook: Puhu Vaan

Ryhmän löytää Facebookista 'Puhu Vaan'-hakusanalla. Ryhmä on suljettu eli ainoastaan ryhmän jäsenet näkevät sisällön. Liittymispyyntö lähetetään ryhmän ylläpitäjälle.

WhatsApp: Puhu Vaan

WhatsApp-ryhmään voi liittyä ottamalla yhteyttä vertaisohjaaja Viivi Viitaan (yhteystiedot löytyvät alta)

Yhteystiedot

Viivi Viita (vertaisohjaaja)

viivi.viita(at)kielipolku.info

p. 044 252 4600

Puhu Vaan-verkkovertaisryhmä

Syyskausi 2024: maanantaisin klo 17:00-18:30 kerran kuukaudessa verkossa Teams-alustalla.

Tulevat kokoontumiset:    16.9. /  14.10. /  11.11. /  9.12.

Oletko iältäsi n. 18-35v? Onko sinulla kehityksellinen kielihäiriö (ent. dysfasia ja kielellinen erityisvaikeus) tai siihen viittaavia haasteita? Ovatko sanat toisinaan hukassa, ulkoistatko muistisi mieluiten kännykälle tai onko vieraassa paikassa liikkuminen joskus sinulle liiankin jännittävä seikkailu? 

Jos edellä mainittu kuulostaa tutulta, nämä verkkovertaisryhmän tapaamiset ovat juuri sinua varten. Ryhmässä on mahdollisuus jakaa kokemuksia ja ajatuksia. Myös erilaisia teemallisia tapaamisia toteutetaan osallistujien toiveiden mukaan. 

Voit tulla mukaan hetkeksi tai olla linjoilla koko tapaamisen ajan. Kameran käyttäminen on vapaaehtoista.  

Mukana linjoilla ovat Puhu Vaan-ryhmän vertaisohjaajat Viivi, Veli-Pekka, Lotta ja Hanna. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Olet lämpimästi tervetullut!

Verkkovertaisryhmään osallistuminen: 

  • Linkki tapaamiseen löytyy tältä sivulta ennen tapaamista. Tietokoneella osallistuessasi Teams-sovellus ei ole välttämätön, vaan selainversio toimii myös erinomaisesti 
  • Puhelimella tai muulla mobiililaitteella osallistuessasi ohjelma on ladattava 
  • Seuraa näytön ohjeita ja tule mukaan

    Kokoontumiskerrat keväällä 2024 olivat: 8.4. ja 13.5.

Lisätietoja verkkovertaisryhmästä: 

Viivi Viita

puh. 044 252 4600 tai viivi.viita(at)kielipolku.info 

Vuoden Vapaaehtoinen 2021

Viivi Viita on toiminut ryhmässä vertaisohjaajana jo vuosia. Vuonna 2021 Aivoliitto on valinnut Viivin omaksi ehdokkaakseen Kansalaisareenan Vuoden Vapaaehtoinen 2021-valintaan.

Viivi on toiminut Puhu Vaan -ryhmässä vertaisohjaajana vuodesta 2017 ja oli mukana Kielipolun hallituksessa vuosina 2018-2020. Viivi on toiminut aktiivisena vertaisohjaajana aloitettaessa uutta ryhmätoimintaa ja ideoimassa erilaisia tapaamisia. 

Viivillä on huolehtiva ote järjestämissään tapaamisissa, joissa hän huomioi kaikki osallistujat. Hän suunnittelee ja valmistaa tapaamiset huolella etukäteen. Hän johtaa ryhmää määrätietoisesti ja pitää ryhmän koossa sekä varmistaa kaikkien turvallisen kotiin paluun. 

Viivi käy töissä kokopäiväisesti ja hoitaa vapaaehtoistoimintaa iltaisin ja viikonloppuisin. 

Yhdistys ja Aivoliitto haluavat valinnallaan tuoda esiin nuorten aikuisten toimintaa. Kehityksellinen kielihäiriö ei ole vain lasten ongelma, vaan jatkuu läpi elämän.

Yhdistys haluaa valinnallaan tuoda esiin nuorten aikuisten toimintaa. Kehityksellinen kielihäiriö ei ole olemassa lapsuuden ajan, vaan muuttaa muotoaan ja jatkuu läpi elämän.